Koroonapatsientidest ei vaja intensiivravi praegu keegi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Kuressaare haiglas on koroonapatsientide arv püsinud stabiilsena ning intensiivravi ei vaja neist keegi.

Kuressaare haigla juht Märt Kõlli.
Kuressaare haigla juht Märt Kõlli. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Eilse seisuga oli Kuressaare haiglas ravil 22 koroonaviirusesse nakatunud patsienti. 

“Pärast väikest tõusunukki on koroonapatsientide arv umbes nädal aega stabiilsena püsinud,” ütles SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli. “Plaaniline töö ja ambulatoorne ravi toimivad.”

Kuressaare haiglal on kuus hingamisaparaati, ent kasutusel pole praegu neist ükski. 

“Hingamisaparaadid lähevad käiku vaid väga erakorralisel juhul,” ütles Kõlli. “Intensiivravi ei vaja meil praegu õnneks keegi.” 

Pärast seda, kui mullu enne jõule tuvastati ühel Põhja-Eesti regionaalhaiglast naasnud patsiendil koroonaviirus, sai Kuressaare haigla esimesest siseosakonnast koroonaosakond. 

Kõlli sõnul tuvastati viirus ka kirurgiaosakonnas, protseduuridele tulnud inimeste seas. “See väike kolle on isoleeritud ja olukord hakkab juba leevenema,” lausus Kõlli, kelle andmeil oli kirurgiaosakonnas nakatunud viis inimest. 

Kõlli sõnul saadetakse mandrilt Kuressaare haiglasse Saaremaaga seotud inimesed, kes on mandril ravil olles koroonaviiruse saanud. “See peaks olema ekstreemne olukord, kui Rapla või Rakvere elanikku hakataks Saaremaale saatma,” sõnas Kõlli.

Lääne-Tallinna keskhaigla juht Arkadi Popov ütles ETV saates “Esimene stuudio”, et haiglad peavad valmistuma kõige hullemaks olukorraks paari nädala jooksul.

“Kõige mustema stsenaariumi järgi saaks Kuressaare haiglas täita 150 voodikohta – rohkem meil kohti ju pole,” kommenteeris Popovi juttu Märt Kõlli. “Praegu pole siiski põhjust arvata, et see stsenaarium käiku läheb.”

Kuressaare haigla juhtkond soovitab inimestel püüda vähemalt kümneks päevaks oma kontakte vähendada, et haigestumus maakonnas ei kasvaks.  

“Igaüks saab selleks oma panuse anda,” leidis Kõlli. “Tähtis on, et meie haiglavõrk peaks vastu ja suudaksime teenindada ka teisi, mitte üksnes koroonapatsiente.”        

Viimase ööpäevaga lisandus Saare maakonda 15 positiivset testitulemust, aga teste endid tehti kokku vaid sada –  tunduvalt vähem kui varasematel päevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles