Sotsiaalministeerium toetab Ruhnu kiirabikeskuse rajamist

BNS
Copy
Vaade Ruhnu piirivalvetornist metsasele saarele.
Vaade Ruhnu piirivalvetornist metsasele saarele. Foto: Lauri Kulpsoo

Sotsiaalministeerium on kindel, et Ruhnu kiirabikeskuse rajamisel paraneb kiirabiteenuse kvaliteet ja kättesaadavus Ruhnu saarel ning saatis sellekohase toetuskirja Riigi Tugiteenuste Keskusele.

Kantsler Marika Priske märgib, et projekt „Ruhnu  kiirabikeskuse rajamine“ rekonstrueerib olemasoleva päästegaraaži kiirabikeskuseks ja koondab kiirabi funktsioonid ühte hoonesse- nii sooja autogaraaži, töötajate olmeruumid kui patsiendi- ja laoruumid, vahendab BNS.

Praegu asub kiirabikeskuse patsiendi- ja laoruum Ruhnu vallamaja kitsastes ruumides. Puudu on kiirabitöötajate olmeruumid ja pesemisvõimalused. Seniajani on töötajate majutuse probleemi lahendanud vallavalitsus, kas majutusettevõtteid või rahvamaja teist korrust kasutades.

See tekitab olukorra, kus kiirabitöötajad ja kiirabiauto ning varustus asuvad erinevates kohtades. Kiirabitöötajate ühe komandeeringu pikkuseks saarel on nädal kuni kaks ning saarele jõudmine ja ärasaamine sõltub ilmastikust, märkis Priske.

Põhja Eesti Regionaalhaigla (PERH) osutab kiirabiteenust Kihnu, Vormsi, Prangli ja Ruhnu saarel. Suvisel turismihooajal täiendab PERH väikesaari lisatööjõuga. Kohapealsetele esmaabiandjatele tulevad täiendavalt abiks ja puhkust andma meedikud mandrilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles