Udu ei lasknud maanduda

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Lennukitiib. Foto on illustreeriv.
Lennukitiib. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Neljapäeva õhtul Tallinnast väljunud lennuk ei saanud tiheda udu tõttu Kuressaares maanduda ja viis reisijad tagasi pealinna. 

“Paksu udu tõttu tiirlesime tunni linna kohal ja siis lendasime tagasi Tallinna,” ütles üks reisijaist, Tallinnast kodusaarele sõitnud mees. Kuna reisija ei soovinud ööseks Tallinna jääda, võttis ta vastu pakkumise veel samal õhtul bussiga Kuressaarde sõita. 

Mehe sõnul oli oht, et buss 22.15 Virtsust väljuma pidanud praamile ei jõua. Siis tulnuks järgmist reisi oodata kella poole üheni öösel. 

“Helistasin laevafirmasse, et nad väljumisega 10 minutit viivitaksid,” rääkis reisija. “Sealt vastati, et üle viie minuti nad oodata ei saa. Õnneks siiski jõudsime!” 

Jaanus Ojamets.
Jaanus Ojamets. Foto: Saarte Hääl

“Kahjuks ei olnud lennukil ilmastikuolude tõttu võimalik Kuressaares maanduda,” tõdes lennufirma NyxAir juht Jaanus Ojamets. “Nähtavus oli alla lubatud miinimumi.” 

Ojametsa andmeil oli ilm väljalennu hetkel piiripealne ja meeskond otsustas õigeaegselt Tallinnast väljuda. Saaremaale jõudes ootas meeskond olukorra paranemist ootetsoonis ringe tehes. Kuna nähtavus ei paranenud, tuli Tallinna tagasi pöörduda. 

Tallinnast Kuressaarde oli teel 15 reisijat, Kuressaare lennujaamast pidi aga õhtul Tallinna sõitma seitse inimest. 

Ojametsa sõnul pakuti kõigile reisijatele võimalust valida neile sobilik alternatiiv – asendusbuss samal õhtul, lend järgmise päeva hommikul või broneeringu muutmine vabalt valitud hilisemaks kuupäevaks. 

Ojametsa andmeil valis Tallinnast Saaremaale lennata soovinud reisijaist bussisõidu seitse inimest, ülejäänud otsustasid hilisemate lendude kasuks. Kuressaarest pealinna lennata plaaninud reisijatest valisid kõik kas hommikuse või hilisema kuupäevaga lennu. 

“Kuna sobimatud ilmastikutingimused ei ole lennuettevõtja mõjutada, siis eraldi kompensatsiooni reisijatele sellistel juhtudel ette nähtud ei ole,” ütles Jaanus Ojamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles