Vallavalitsus asub Tornimäe rahvamaja tuleohutumaks muutma

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Tornimäe rahvamaja
Tornimäe rahvamaja Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus loodab päästeametilt ettekirjutusi saanud Tornimäe rahvamaja tuleohutust parandada veel tänavu.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõuniku Jaak Jaanso sõnul on Tornimäe rahvamajas praegu täitmata kolm ettekirjutusega esitatud nõuet. Majja tuleb rajada nõuetekohased tuletõkkesektsioonid. Samuti on vaja komplekteerida tuletõrje voolikusüsteemide kapid ning tagada see, et neid kontrolliks ja hooldaks selleks pädev isik või siis kooskõlastada pädevate asutustega tuletõrje voolikusüsteemi likvideerimine hoonest. Hoone seinte ja lagede pinnakihid tuleb vastavusse viia kehtivate tuleohutusnõuetega.

Teisipäevasel istungil arutas Saaremaa vallavalitsus lihthanke korraldamist, et leida ettevõte, kes rahvamaja kõige madalama hinna eest tuleohutuks muudaks. Vallavalitsuse kalkulatsiooni järgi on hanke eeldatav maksumus käibemaksuta 125 000 eurot.

Valla majandus- ja haldusosakonna ehitusinseneri Urmas Sepa sõnul saab parendustööde käigus lahenduse hulk probleeme. Lisaks Jaak Jaanso nimetatud nõuete täitmisele on kavas tagada, et olemasolevad tuletõkkeuksed täielikult sulguksid, evakuatsiooni- ja väljumisteedele oleks paigaldatud täiendavaid evakuatsioonivalgusteid ning seal ei oleks enam põlevmaterjale. 

Samuti suletakse tuletõkkekonstruktsiooni seintesse rajatud avaused – kaablite ja torustike ning muud läbiviigud. Evakuatsioonipääsu ustele paigaldatakse aga evakuatsioonisulused. Praegune mittetoimiv tuletõrje voolikusüsteem on kavas likvideerida ning varustada maja nõutava arvu tulekustutitega.

“Kui meie ajakava paika peab, saab tööde teostajaga lepingu sõlmida alates 19. maist,” ütles Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles