Kaugatoma rannamaanteest saab muuseumitee (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KAUGATOMA TEEL on peetud legendaarseid ralli kiiruskatseid. Sellele fotole on jäänud ka üks betoonist kilomeetripostidest.
KAUGATOMA TEEL on peetud legendaarseid ralli kiiruskatseid. Sellele fotole on jäänud ka üks betoonist kilomeetripostidest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Transpordiamet plaanib Sõrve poolsaare alguses kulgevale 11 kilomeetri pikkusele Lõmala–Kaugatoma teele anda remondi käigus 1950. aastate ilme.

Ameti tellitud projekti järgi säilitatakse olemasolevad ja lisatakse täiendavaid ajaloolisi teepäraldisi, et muuta ligi üheteistkümne kilomeetri pikkune teelõik võimalikult ligilähedaseks 1950. aastate ilmele.

Lõigu ümberehitamine nn muuseumteeks ehk päranditeeks lähtub ideest, et madala liiklustiheduse tõttu ei ole sellele plaanis ehitada tolmuvaba katet ega teed ka muus osas liigselt moderniseerida. Et teelõik lookleb mööda rannikut ja sellega kulgeb paralleelselt põhimaantee, siis kasutavad seda ka matkajad ja jalgrattaturistid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles