“Saaremaale jalgsi, viiskudes, kepp käes ja takune kott seljas?”

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PÜHATU ALLIKAL: Juulis 2019 saatis Aivar Aru Jüri Ratast tema Saaremaa visiidil koos riigiametnike ja teiste Saaremaa keskerakondlastega.
PÜHATU ALLIKAL: Juulis 2019 saatis Aivar Aru Jüri Ratast tema Saaremaa visiidil koos riigiametnike ja teiste Saaremaa keskerakondlastega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Ajakirjanikud, võtke piits, kuid pidage aru,” teatas riigikogu ja Saaremaa vallavolikogu liige Enn Eesmaa. Tema kolleeg volikogus Aivar Aru lisas, et Jüri Ratase väidetavast Abruka-prassingust pole mingit jälge.

Aru ja Eesmaa kiidavad Jüri Ratase tegevust ja taunivad Eesti Ekspressi kajastust, mille järgi olevat toonane peaminister maksumaksja rahaga pillavalt ümber käinud.

Muu hulgas märgiti ka 12 000 eurot maksma läinud Saare maakonda tehtud visiiti juulis 2019. Mõlemad vallavolikogu liikmed teevad mahlakaid avaldusi.

“Kas peaks ootama, et järgmine peaminister tuleb Saaremaale mööda tolmust külateed jalgsi, viiskudes, kepp käes ja takune kott seljas?” kirjutab Aru, kes koos Eesmaaga kiidab peaministri töövõimet ja -võite.

Aru annab teada, et viibis ka ise purjelaev Hoppeti pardal ja alkoholi ei mäleta.

“Nii nagu mina, nii ka mitmed teised tulid pardale selleks, et peaministriga rääkida põletavatest probleemidest, mille lahendaks tema toetav sõna. Riigi juhtidelt audientsi saamine on keeruline ja aeg lendab kiiresti. Sul pole võimalust tühjaks jutuks ja teisejärguliseks meelelahutuseks. Mäletan, et ma polnud ainuke, kes laevalt tulles otse rooli istus. Ikka kaine peaga.”

Aru sõnul on Ratase Abruka visiidiga seoses räägitud vaid sellest, kuidas ta lubas korda ajada probleemid saarel möllanud ilvesega. Aru ütleb, et see polnud siiski olulisim. “Tööd tehti kõvasti,” kinnitab ta.

Saaremaa vallavolikogu aseesimees loetleb ka pika nimekirja asjadest, mida on tänu Jüri Ratasele korda saadetud: Abruka jäätmekäitlus, päevakeskuse juurdeehitus, laevaühenduse graafiku tihendus, suurem lennuk ühenduseks mandriga.

Aivar Aru kirjutab, et ajakirjanikud ei tohi oma üle võlli lugudega võtta meie riigijuhtidelt julgust pühendada enda aega ja riigi vahendeid ka pealinnast kaugema rahva hüvanguks.

“Jüri Ratas on tavatult tegus poliitik,” lisab pressiesindaja edastatud tekstis Enn Eesmaa ja märgib, et tema arvates valmistus peaminister noorena sporti tehes alateadlikult riigimehe ametis vajaminevaks pingetaluvuseks.

Eesmaa kirjeldab, kuidas ta ei jõudnud Ratasega valimiseelsetel korterist korterisse käimistel sammu pidada.

“Mina pudenesin Jüri tempost juba kuuenda maja kolmandal korrusel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles