Saaremaale toovad võidutule Marta-Miina Loel ja Risto Pajust

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Marta-Miina Loel ja Risto Pajust.
Marta-Miina Loel ja Risto Pajust. Foto: Kadri Paomees

20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest. Kaitseliidu Saaremaa malev jagas eilses Facebooki postituses rõõmusõnumit, et tänavused võidupüha tule Saaremaale toojad on just sel aastal ning juba taasiseseisvunud Eestis sündinud naiskodukaitsja Marta-Miina Loel ja kaitseliitlane Risto Pajust.

Eriliseks muudab uudise ka asjaolu, et Marta-Miina Loel on varalahkunud Rita Loeli, pühendunud naiskodukaitsja, NKK keskjuhatuse kauaaegse liikme ning Saaremaa ja Harjumaa ringkonna esinaise tütar. Rita Loel oli üks pikaaegsemaid naiskodukaitse juhte kogu Eestis.

Rita tütar Marta-Miina Loel kuulub organisatsiooni juba aastast 1997 – algul kodutütrena ja hiljem loomuliku jätkuna naiskodukaitsjana. Praegu tegutseb Marta-Miina miinipilduja rühmas, ta on läbinud naiskodukaitse baasväljaõppe ning ka sõduri baaskursuse. Kaitseliidu Saaremaa malev märkis tema iseloomustuses, et Marta-Miinat iseloomustavad aktiivsus, korrektsus ja tähelepanelikkus. Marta-Miinale meeldib end proovile panna, ta on korduvalt käinud Scouts-rännakutel, Sõrve retkel ning osalenud erinevatel suurõppustel (HUNT, Orkaan, Tõllu Rusikas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles