JUHTKIRI Parem varblane peos kui tuvi katusel

Saarte Hääl
Copy
Hariduse kooli tulevane väljanägemine
Hariduse kooli tulevane väljanägemine Foto: Saaremaa vallavalitsus

Hariduse tänava koolimaja uuendamist ähvardab edasilükkamine, kui Saaremaa valla võimuliit otsustab oodata ehitushindade odavnemist.

Kaks korda on vald otsinud Hariduse tänava koolimaja renoveerijat. Mõlemal korral on pakutud hind ületanud olemasolevat rahasummat rohkem kui miljon eurot. Vallal oleks raha justkui olemas ning enamus võimuliidust oleks põhimõtteliselt nõus selle ka välja käima. Vajalik oleks konsensus.

Koolimaja uuendamise protsessi see etapp ei ole enam koht, kus poliitikud peaksid vaidlema või proovima üksteist paika panna. Siin tuleb lähtuda sellest, kuidas on parim õpilastele ja kuidas on parim järgida valla oma strateegiat. Ei maksa unustada, et Hariduse kooli uuendamise järel on ootel Vanalinna kool.

Seda, mida teevad ehitushinnad, ei tea keegi. Võivad langeda, võivad tõusta. Ehk tasuks tõesti käituda seekord vanarahva tarkuse järgi, et parem varblane peos kui tuvi katusel.

Ja pealegi, lisamiljon kooli investeerida pole kindlasti mitte kehvem rahapaigutus kui poole miljoni eest Sõrve säärele tualette ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles