Saaremaa joogitootja Öun laieneb jõudsalt välisriikidesse

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Öun Drinks tootmisjuht Juhan Kanemägi
Öun Drinks tootmisjuht Juhan Kanemägi Foto: Erakogu

Saaremaal valmivad kodumaisest maheõunast tehtud käsitööjoogid, mida tootja Öun Drinks asub nüüd Euroopa teistessegi riikidesse eksportima.

„Meie toodang on valminud 100% Eestis kasvanud maheõuntest, kuhu pole lisatud grammigi kunstlikke lisaaineid. Tunneme uhkust nii enda alkoholivabade käsitööjookide kui ka oma Saaremaa juurte üle,“ kommenteeris Öun Drinksi tegevjuht Piret Ahun.

„Meil on Eestis õnnestunud tarbijatelt ja poekettidelt saada palju positiivset tagasisidet ning nüüd soovime kanda kinnitada ka mujal Euroopas ja seal meie puhta looduse, suurepärase Eesti õuna ja Ö-tähe lugu edasi jutustada.“

Öun Drinks on ekspordistrateegia raames uuendanud oma kaubamärki Öun ja tooteportfelli ning võtnud eesmärgiks aastaks 2025 saada Skandinaavias juhtivaks mittealkohoolsete käsitööjookide tootjaks, mis valmivad maheõuntest.

Öun on ekspordiks juba lepingud sõlminud Soome, Läti, Leedu, Belgia, Hollandi, Luksemburgi, Tšehhi ja Slovakkiaga, et jõuda nende riikide suurtesse jaekettidesse. „Läbirääkimised on käimas ka Islandi osas, samuti on huvi tulnud mõnest teisestki riigist,“ ütles Ahun.

Eelmisel aastal moodustas eksport ettevõtte müügist 10%, sel aastal 40% ja järgmisel aastal on eesmärgiks juba 60%. Viimase aastaga on tootmismaht kasvanud kaks korda, saavutades sel aastal 240 000 liitri taseme. Järgmisel aastal näeb Öun Drinks taas kahekordset kasvu ning sealt edasi on tootmismahuna sihiks seatud 700 000 liitrit aastas.

Öun Drinks on 2012. aastal asutatud ettevõte, kelle toodang valmib Saaremaal Karja külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles