Saaremaine värske kartul jõudis Kuressaare turule

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MASINATETA: „Mahapanemisel tõmbasime vaod käsiadraga ja üles võtsime kooguga. Väetiseks kasutasime komposti. Ei mingit keemiat ega mürke ja puhas käsitöö,“ tutvustas Andres Sepp oma toodangut.
MASINATETA: „Mahapanemisel tõmbasime vaod käsiadraga ja üles võtsime kooguga. Väetiseks kasutasime komposti. Ei mingit keemiat ega mürke ja puhas käsitöö,“ tutvustas Andres Sepp oma toodangut. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kartulikasvataja Andres Sepp tõi täna hommikul Kuressaare turule esimesed kilod varast kartulit, mis läks müüki hinnaga 6-8 eurot kilo.

„Mul pole kartul kunagi kätte jäänud, aga arvestama peab sellega, et müüjaid on palju. Seetõttu olengi püüdnud igal aastal ikka esimesena välja tulla,“ rääkis Sepp, kes näiteks mullu alustas turumüüki 12. juunil.

Letil on Solisti sordi mugulad, mida Sepp on juba aastaid varase kartulina kasvatanud. „See on Euroopa kõige kiiremini valmiv sort, kasvuperioodiga 50 päeva,“ ütles mees ja lisas, et tänavune aasta oli varase kartuli jaoks keeruline, kuna hilised külmad kippusid kimbutama. "Minu kartul oli küll katteloori all, aga ühel ööl tegi viis kraadi külma ja näpistas ikkagi natuke taimi,“ rääkis Sepp.

Staažikas kartulikasvataja märkis, et tema unistus on värske kartuliga jõuda turule 1. juunil. „Siis lõpetan kasvatamise ära. Aga tundub, et meie kliimas see siiski ei õnnestu,“ nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles