Tirbi külaselts tahab Vanamõisa karjääris korda luua

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
OOTAB KORRASTAMIST: Tirbi külavanema Raigo Sooäre sõnul ei reguleeri Vanamõisa karjääri ujumiskohta keegi. Külaselts sooviks seda korrastada ja kasutamist reguleerida.
OOTAB KORRASTAMIST: Tirbi külavanema Raigo Sooäre sõnul ei reguleeri Vanamõisa karjääri ujumiskohta keegi. Külaselts sooviks seda korrastada ja kasutamist reguleerida. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Vanamõisa karjääris, mis Kuressaare linnast kümne kilomeetri kaugusel, võib ilusal suvepäeval leida rannamõnusid nautimas sadakond inimest. Tirbi külaselts sooviks karjääri maa-ala vallalt enda kasutusse, et populaarses supluskohas veidigi korda luua.

Tirbi külavanema Raigo Sooäre sõnul tahaks eelkõige parandamist parkimisolud. Praegu pargitakse autosid tee äärde, mis ei ole liiklusohtuse vaatest kõige parem lahendus. Samuti tahaks külaselts korrastada ujumisala. Päästeametiga ja vallaga koostöös on külaselts seni saanud veekogu äärde päästerõnga ja prügikasti.

Sooär ütles, et rohke rannamõnusid nautiv rahvas tekitab vahel ka kohalikes pahameelt, kuid külaselts ei saa kuidagi karjääri ääres toimuvad reguleerida. Juhul kui vald annaks karjäärid külaseltsi kasutusse, saaksid nad Sooäre sõnul muuta ujumiskoha paremaks ja selle kasutamist kohalikele vastuvõetavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles