Admirali monumendi ehitus pannakse taas pausile

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Fabian Gottlieb von Bellingshausen.
Fabian Gottlieb von Bellingshausen. Foto: Wikipedia.org

Saaremaa vald loobub admiral Bellingshauseni monumendi rajamiseks riigi eraldatud 50 000 eurost ja soovib selle suunata Kuressaare haigla parkla laienduse rahastamiseks.

Riigi tugiteenuste keskusele esitatud taotluses tegi vald ettepaneku maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme 2019. aasta taotlemisõigusega projektide nimekirja muutmiseks, et lisada sinna admiral Bellingshauseni mälestuse jäädvustamise asemel projekt “Kuressaare Haigla parkla rajamise II etapp”. Asendusprojektile taotletav toetuse summa on sama, mis Bellingshauseni projektil ehk 50 000 eurot.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk.
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Vallavanem Mikk Tuisk ütles Saarte Häälele, et monumendi rajamise hankele esitatud pakkumised olid märksa kallimad, kui on vallaeelarves selleks planeeritud vahendeid. Seetõttu otsib vallavalitsus koostöös Saaremaa merekultuuri seltsiga uusi lahendusi, sest admiral Bellingshausen kindlasti väärib monumenti. “Millal ja millisel kujul monument valmib ning kes ja kui palju on valmis selle eest maksma, on edasiste läbirääkimiste teema,” sõnas ta.

Tuisk märkis, et vallavalitsus saab olla üks monumendi rahastajatest, kuid vallaeelarvest täiendava raha eraldamine ei ole põhjendatud. “Merekultuuri selts otsib lisaraha ja loodetavasti on võimalik Bellingshauseni mälestusmärk valmis saada lähitulevikus,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles