PERSOON Kristjan Vanaselja jalaga ust lahti ei löö

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VANATUULIKU PÄRL: Kristjan Vanaselja tunnistab, et Saaremaal meeldib talle meeletult. Pere koduks oleva Vanatuuliku koha käilakuju on muidugi tuulik.
VANATUULIKU PÄRL: Kristjan Vanaselja tunnistab, et Saaremaal meeldib talle meeletult. Pere koduks oleva Vanatuuliku koha käilakuju on muidugi tuulik. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Võidupüha hommikul möllanud torm muudab Vanatuuliku puhkemajade õue nii pimedaks, et õuelambid automaatselt põlema löövad. Peremees Kristjan Vanaselja (40) toetab selja vastu vana aida seina ja ütleb, et on viimastest kuudest väsinud.

Nendesse on mahtunud Saaremaale eluaseme soetamine ning Eesti poliitikas Parempoolsetega omamoodi tormi tekitamine. Aga indu on veel kõvasti ja tulevik paistab põnev. Kristjan Vanaselja on Vanatuuliku kohast ilmselges vaimustuses. “Mulle kohutavalt meeldib siin,” tunnistab ta.

Märtsis koos abikaasa Maretiga Valjala kanti Laevaranna külasse koha soetanud Kristjan näitab kõiki justkui kadakate vahele laialipillutatud vanu hooneid ja enam-vähem töökorras ehtsat veskit, mis tahab ülevaatamist, enne kui tuult püüdma pannakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles