MAA ELU ⟩ Sotsiaaltöötaja peab Endla külas teraapilist lambakarja

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
LIHA LÄHEB PERERAHVALE: Loomulikku surma Juta Levin lammastel surra ei lase. Villa kasutab ta peenardel umbrohu peletamiseks ja väetamiseks. Fotol on Juta koos äripartner Sten Januga.
LIHA LÄHEB PERERAHVALE: Loomulikku surma Juta Levin lammastel surra ei lase. Villa kasutab ta peenardel umbrohu peletamiseks ja väetamiseks. Fotol on Juta koos äripartner Sten Januga. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

MTÜ Õnneonn eestvedaja Juta Levin kasvatab Endla külas lambaid väga harukordsel põhjusel – selleks et pakkuda elamusi psüühilise erivajadusega inimestele.

“Algselt olid mul lambad kui muruniidukid, aga kuna olen sotsiaaltöötaja, siis hakkasin neid oma klientidele teraapia jaoks kasutama,” räägib Juta Levin. “Et nad saaksid uttesid paitada, neile sööta ette panna ja veeta aega loomadega.”

Mõni leiab, et ainult hobune võib inimesele pakkuda hingelist tuge, kuid lammas saab selle rolliga sama edukalt hakkama. Lambad, kellega peremees või perenaine piisavalt suhtleb, võivad käituda küllaltki sotsiaalselt. Kindlasti leidub inimpelglikke karju, aga Juta oma seda ei ole. Kui auto tee äärde seisma jääb, tulevad kõik lambad aia äärde uudistama. “Lammas vaatab sulle sügavalt silma ja nutab sinuga koos kui vaja,” ütleb Juta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles