PERSOON Kapten, kes tüürib Madonnat sadamast sadamasse

Copy
MEREKARU: Nooremana on kapten Vello Jalak ohtralt merd kündnud ka maakera kaugemates paikades, kuid praegu hindab ta kõrgelt kodulähedust.
MEREKARU: Nooremana on kapten Vello Jalak ohtralt merd kündnud ka maakera kaugemates paikades, kuid praegu hindab ta kõrgelt kodulähedust. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Panga küla mees kapten Vello Jalak arvas juba lapsepõlves, et temast võiks saada meremees. Tänaseks on ta kapten, kes seilab peamiselt Lääne- ja Põhjamerel. Sugugi võõrad pole aga tema jaoks kaugemadki horisondid.

Kapten Vello Jalak tüürib kaubalaeva Baltic Madonna sadamast sadamasse Läänemerel ja Põhjamerel. Nooremana on ta ohtralt merd kündnud ka maakera kaugemates paikades, kuid praegu hindab ta kõrgelt meelepärast graafikut ja kodulähedust. “Mida vanemaks jääd, seda ligemal kodule olla tahad,” nendib Vello.

Tööl on ta järjest neli nädalat, millele järgneb sama pikk puhkeaeg kodus. “Kuu on täpselt paras aeg,” selgitab Vello, et eks oma aja võtab ju ka tööle minek ja sealt tulek. Baassadam on Baltic Madonnal Turus. Seal leiab aset ka meeskonna vahetus.

Tagasi üles