Esimesed reisijad jäid uudse transpordilahendusega rahule

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Katsetame siis uuesti! TESTKLIENDID juba 2021. aastal: Raija Hirsch lapselaps Siriga leidsid toona, et nõudepõhine ühistransport on hea võimalus maalt liikuma pääsemiseks. Tanel Talve (paremal) sõnul just see oligi pilootprojekti eesmärk.
Katsetame siis uuesti! TESTKLIENDID juba 2021. aastal: Raija Hirsch lapselaps Siriga leidsid toona, et nõudepõhine ühistransport on hea võimalus maalt liikuma pääsemiseks. Tanel Talve (paremal) sõnul just see oligi pilootprojekti eesmärk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sõrves Karuste külas elava Raija Hirshi sõnul on Saaremaal käivitatud nõudepõhine ühistransport suurepärane viis pääseda liikuma sealt, kus bussid ei sõida.

“Fantastiliselt hea ja mugav võimalus!” kiitis Saaremaal käivitunud nõudetransporti esimene reisija, nn testklient Raija Hirsch. “Ainult helista ja anna teada, millal sul on tarvis sõita.”

Saaremaa on Stockholmis elava soomlanna Raija teine kodu juba 17 aastat. Raija sõnul oli linnasõidu korraldamine seni olnud paras katsumus: naisel endal autot ei ole, samuti pole autot tema tütrel. Liinibuss aga väljub Karustelt Kuressaarde vaid kord nädalas, reedeti kell 13. Linnaskäigu jaoks jääb sel juhul aega vaid kolm tundi – siis tuleb taas bussi peale kiirustada. Üks variant oleks sõita rattaga Karustelt Laadlasse ja seal bussi peale astuda. Paraku on 5-6 km pikkune rattasõit, eriti kuuma ilmaga, Hirschi arvates liiga vaevaline ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles