Koolilapsed sõidutab Upale Muhu bussifirma

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Upa asenduspind
Upa asenduspind Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hariduse kooli remondi ajal sõidutab koolilapsed Kuressaarest Upa asenduspindadele Muhu bussifirma RN Reisid OÜ.

Saaremaa vald sõlmib avaliku teenindamise otselepingu Kuressaare Hariduse kooli õpilaste transpordiks 2021. ja 2022. õppeaastaks koos võimalusega pikendada seda aasta võrra.

Saaremaa valla transpordinõunik Mika Männik ütles, et lepingu järgi maksab õpilaste vedu kahel õppeaastal vallale 232 000 eurot. Ühe liinikilomeetri maksumus on 5 eurot ja 58 senti.

Nädal tagasi oli vald valmis õpilaste veo eest Upale maksma umbes 160 000 eurot, lisaks bussifirma kasum.

Puuduolev raha selleks sügiseks võetakse kasutamata jäänud õpilasveo rahast, kui koolid olid Covid-19 pandeemia tõttu kinni. “2022. aastaks taotleme eelarvest vajaliku summa, milleks on 116 000 eurot,” sõnas Männik.

Transpordinõunikule teadaolevalt toob bussifirma liinile bussid, milles koos seisukohtadega on 110 kohta. Busse on vähemalt kaks ja need teevad päevas kokku 20 reisi.

Juuli algul lõppenud õpilasveo riigihange kukkus läbi, kuna bussifirmad küsisid palju suuremat summat kui vald oli valmis teenuse eest maksma. Valla eeldatud 120 000 euro asemel küsisid bussifirmad Lux Charter OÜ ja AS Go Bus vastavalt üle 300 000 euro ja ligi 400 000 eurot koos käibemaksuga. Vald oli hankel osalenud bussifirmale valmis Upa sõitude liinikilomeetri eest maksma 3,5 eurot, bussifirmad küsisid vähemalt kaks korda rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles