Kuivastu–Virtsu liinil purustati sõidukite üleveo nädala rekord

Katre-Liis Võhma
Copy
Kuivastu sadam Muhumaal
Kuivastu sadam Muhumaal Foto: Liis Treimann

Eelmisel nädalal Muhumaa ja mandri vahel üle väina veetud sõidukite arv – 29 476 on TS Laevade ajaloos rekordiline, kusjuures pühapäeval veeti üle sõidukite hulk, mis jäi napilt alla senisele päevarekordile.

Möödunud nädalal teenindati Virtsu–Kuivastu liinil 69 148 reisijat ja viidi üle 29 476 sõidukit, sh 35 028 reisijat ja 14 077 sõidukit reedest pühapäevani. Pühapäeval, 18. juulil teenindati Virtsu–Kuivastu liinil 13 628 reisijat ja viidi üle 5240 sõidukit.

Mõistagi tähendas see sadamas tavapärasest pikemat ooteaega. Suurüritused, mida on sel aastal saartel ohtralt, toovad kokku suurema rahvahulga ja tagasi mandrile liigutakse valdavalt pühapäeval. Seega oli 18. juulil sadamas ooteaeg lausa 3 tundi ning järjekord ulatus Pädaste teeristini välja.

Ave Metsla.
Ave Metsla. Foto: Erakogu

“Arvestasime sellega,” sõnas TS Laevade juhatuse liige ja teenindusvaldkonna juht Ave Metsla, “seetõttu alustas Regula lisareisidega Virtsu–Kuivastu liinil tavapärasest varem, tehes päeva jooksul kokku 15 reisi, neist 8 Kuivastu sadamast. Selleks, et reisijate ooteaega lühendada, tegime ka parvlaevaga Tõll täiendava ringi pärast graafikujärgsete väljumiste lõppu.”

“Suure koormusega aegadel oleks vajalik liikluse reguleerimine ka maanteel, et kassade tagust ala ära ei ummistataks ja liiklusreeglitest kinni peetaks. Selles osas saame tuge paluda politseilt, kuna meie enda võimalused on äärmiselt piiratud. Eriti, kui suur hulk reisijaid eirab reegleid ja meie töötajate korraldusi. Kui üldjärjekord püsib ühes rivis, on e-piletitega reisijatel võimalus sellest mööda sõita ning oma väljumise ajaks sadamaalale jõuda,” nentis Metsla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles