SAARLANE Andri Põrk projekteerib ohutuid teid

Raido Kahm
Copy
KASULIK LIIKLUSVAHEND: Linnas liikleb Andri Põrk tõuksiga, näiteks kui on vaja objekti üle vaatama minna. Ka Rohu tänava uue lahenduse projekteeris Andri.
KASULIK LIIKLUSVAHEND: Linnas liikleb Andri Põrk tõuksiga, näiteks kui on vaja objekti üle vaatama minna. Ka Rohu tänava uue lahenduse projekteeris Andri. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hinnatud projekteerija Andri Põrk leiab, et kodusaarel on hea töötada, kuna nii saab ka ise oma töö vilju nautida. Andri puhul tähendab see turvalistel teedel liiklemist.

Kuressaare ettevõttes Klotoid leiba teeniva Andri ülesandeks on teede projekteerimine ja projektide juhtimine. "See pole ainult joonte tõmbamine," selgitab Andri. Jooni tuleb vastavas arvutiprogrammis muidugi ka tõmmata, kuid see on kõigest üks etapp. Veel tuleb näiteks arvutada teekatte paksus, arvestada aluspinnaga, liiklussagedusega ja kõikvõimalike tehnovõrkudega, mis tee juurde käia võivad. Lõpuks ootab tellija, kelleks enamasti on kas kohalik omavalitsus või transpordiamet, ka hinnakalkulatsiooni.

Siiani on Andri kõige sellega igati hästi toime tulnud ja see pole ka märkamata jäänud. Paar kuud tagasi tunnustas transpordiamet Klotoidi kui väikest, kuid hästi kvaliteetsetele projektidele panustavat ettevõtet. Eraldi toodi välja ka Andri, kes on oma ohutute lahenduste ja "autorijärelevalvega" tellijale väga heaks partneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles