Saarlased ja muhulased soovivad Tiiu jäämist kuni Tõllu naasmiseni (2)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa ja Muhu vallavalitsus ühes Saaremaa ettevõtjate liiduga pöördusid TS Laevade poole sooviga jätta parvlaev Tiiu Kuivastu–Virtsu liinile kuni Tõllu remondist saabumiseni.

Pöördumises märgitakse, et praegused tõrked parvlaevaühenduses avaldavad tuntavat negatiivset mõju Saare maakonna ettevõtjatele. Veovõimekuse kahanemine on tekitanud ettevõtetele probleeme erinevate toodete ja pakutavate teenuste osutamiseks vajalike kaupade tarnimisel, mis omakorda toob kaasa ettevõtete töö sisulise halvamise.

“Koroonakriisist räsitud ettevõtjatele on see täiendav löök ajal, mil oleks tavapäraselt võimalik maksimaalselt teenuseid osutada ja oma tooteid müüa. Ettevõtete kehv käekäik avaldab aga otseselt mõju nii riigi kui ka kohalike omavalitsuste tulubaasile,” seisab kirjas.

“Varasem parvlaevaühendus on toiminud sisuliselt maateepikendusena, millega on ettevõtjad oma äritegevuses igati arvestanud. Meie arvutuste põhjal väheneb parvlaevaga Regula teenindades autode ülesõidu maht 32%. Reaalne vajadus ja ootused on vastupidised antud hooajal. See on selgelt ebaproportsionaalne koormuse jaotus,” märgitakse pöördumises, mille on allkirjastanud Saaremaa abivallavanem Kristiina Maripuu ja ettevõtjate liidu juht Robert Pajussaar.

Pöördujad leiavad, et parvlaeva Tiiu toomine Rohuküla–Heltermaa liinilt Kuivastu–Virtsu liinile on olnud ainuvõimalik lahenduskäik, mis on olukorda stabiliseerinud, kuid tänane lahendus, kus nädala sees teenindavad Kuivastu–Virtsu liini parvlaevad Regula ja Piret ning nädala lõpus Tiiu ja Piret, on Saare maakonna elanike, ettevõtjate ja külaliste vaates olnud ebapiisav.

“Mõistame, et hiidlastele on lahendus, mis tuleb sealse liini arvelt, mõjunud ebaõiglasena, kuid samas toonitame, et Kuivastu–Virtsu liini kaudu käib ühenduse pidamine mitme Saare maakonna saarega, sh kaks suursaart,” märgitakse pöördumises. Kokkuvõttes soovivad saarlased ja muhulased, et parvlaev Tiiu jääks teenindama Kuivastu–Virtsu liini kogu nädala vältel, kuni parvlaeva Tõll liinile naasmiseni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles