Harilaiu omapära meelitas ökoloogiateadlasi Saaremaale

Katre-Liis Võhma
Copy
KUIDAS RANNIK MUUTUB? Geoökoloog ning randade ja rannikumere geoloog Hannes Tõnisson uurib, kuidas erinevad rannikualad muutustele reageerivad ja millega seal asuvad inimesed arvestama peavad.
KUIDAS RANNIK MUUTUB? Geoökoloog ning randade ja rannikumere geoloog Hannes Tõnisson uurib, kuidas erinevad rannikualad muutustele reageerivad ja millega seal asuvad inimesed arvestama peavad. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Saaremaa rannikut käisid uurimas Tallinna ülikooli kaks vanemteadurit koos teiste ülikoolide teadlaste ja kraadiõppuritega. Nendega oli töövarjuna kaasas 17-aastane Tartu gümnasist Mona Eliise Mumm, kes sai ise toimetamisel käed külge panna.

Läänemere projekti raames saadetakse õpilasi suviti teadlaste juurde töövarjupäevadele üle Eesti, et nad saaksid näha, mida teadlased välitöödel teevad, teha ise erinevaid loodusvaatlusi ja mõõdistamisi ning loodetavasti nakatuda loodusteaduste pisikuga, kaalumaks pärast kooli lõpetamist vastava eriala õppimist.

Töövarjuotsingu kirjad saadetakse koolidesse ning kes soovib, saab end kirja panna. “Kes ees, see mees,” rääkis Mona Eliise. “Tahtsin uurimistel osaleda, sest see aitab mul ilmselt otsustada, milline mu tulevik välja näeb.” Hiljem kirjutab töövari oma kogemusest päeviku stiilis kokkuvõtte ja teeb fotosid. Esmamuljed on Mona Eliise sõnul head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles