Vald kavandab Ida-Saaremaale päevakeskust

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Marili Niits.
Marili Niits. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa valla eelarvestrateegia eelnõus aastateks 2022–2025 on ära toodud plaan rajada 2024. aastal Ida-Saaremaa sotsiaalkeskus, mis sarnaneb Kuressaare päevakeskusega.

Abivallavanem Marili Niits ütles, et kavandatav keskus peaks looma täiendavaid tegutsemisvõimalusi erinevatele sihtgruppidele, nagu näiteks tööealised osalise töövõimega inimesed, samuti eakatele ja teistele.

Viimasel Pöide osavallakogu istungil küsiti arengukava ja eelarvestrateegia arutelu käigus, kas sotsiaalkeskuse asukohana on kaalumisel endise Orissaare sanatoorse internaatkooli hoone. Abivallavanem Kristiina Maripuu vastas, et täpsem asukoht on alles selgumas. Ka Marili Niits ütles Saarte Häälele, et keskuse asukohast, personali- ja maja ülalpidamise kuludest on täna liiga vara rääkida.

Valjala osavallakogu poolt arengukavale tehtud muudatusettepanekutes seisab aga muu hulgas, et Ida-Saaremaa sotsiaalkeskuse asemel tuleks planeerida pigem väiksemaid ja piirkondlikke keskusi, kuna on väga vähetõenäoline, et näiteks Valjala piirkonna eakad inimesed hakkavad pidevalt Orissaares käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles