Kuressaare rahvaülikool avas uue hooaja

Saarte Hääl
Copy
KTG direktor Ly Kallas.
KTG direktor Ly Kallas. Foto: Erakogu

Kuressaare rahvaülikool (RÜ), mis on välja kasvanud Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi (KTG) täiendõppeosakonnast, alustas oma teist täispikka hooaega uue Saaremaa gümnaasiumi ruumides.

Avasõnad tervituseks lausus KTG direktor Ly Kallas ning järgnes Eesti tunnustatud koolitaja Jaanus Kanguri ettekanne “Enesejuhtimise tööriistad eduks igas valdkonnas”. Avaseminari teisel poolel tutvustas uut riigigümnaasiumi kooli direktor Ivo Visak.

Rahvaülikooli eestvedaja ja KTG juht Ly Kallas lausus, et 2019. aastal tegevust alustanud rahvaülikool sai õige hoo sisse eelmisel aastal, mis oli küll väljakutseid pakkuv, kuid võeti osalejate poolt hästi vastu. Ühtlasi tänas ta RÜ projektijuhti Krista Hallikut. Vaatamata koroonale toimus 30 õpisündmust, milles osales ligi 700 õppijat. Mitmed koolitused oldi sunnitud läbi viima veebis ning osaliselt jätkatakse veebikoolitustega ka uuel hooajal.

Kallas rõhutas, et alanud hooaeg on koolile taas eriline, sest rahvaülikoolil on au olla haridusministeeriumi koostööpartner ning viia läbi vähemalt kuus tasuta koolitust lastevanematele lapse ja pere vaimse tervise toetuseks. Enamik loenguid toimub Kuressaares Pargi lasteaia ruumes.

Ly Kallas lisas, et uuel hooajal jätkab Kuressaare RÜ juba eelmisel hooajal alustatud aia-, kodu-, tervise-, naiste- ja kultuurijuttude sarjadega. Samuti jätkuvad keelte- ning arvutikoolitused nii eraisikutele kui ka asutustele. Kuressaare RÜ on Eesti rahvaülikoolide liidu liige ning koos teiste koolidega korraldatakse 10. septembril Pärnus esimene üle-eestiline rahvaülikoolide konverents. Konverents toob kokku 14 rahvaülikooli eestvedajad ja nende koostööpartnerid ning riigi ja KOVi esindajad.

Arutatakse, milline on rahvaülikoolide roll inimeste heaolu ja ühiskondliku seisundi parandamisel ning sotsiaalse sidususe suurendamisel. Konverentsiga soovitakse juhtida tähelepanu vabaharidusliku õppimise väärtustele ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles