Mele Pestile anti üle Brasiilia riigi orden

Urmas Kiil
Copy
MEELDEJÄÄV HETK: Brasiilia suursaadik José Antonio Gomes Piras annab Mele Pestile (paremal) üle Brasiilia riigi Rio Branco ordeni. Pildile on jäänud ka saatkonna töötaja Maris Egel.
MEELDEJÄÄV HETK: Brasiilia suursaadik José Antonio Gomes Piras annab Mele Pestile (paremal) üle Brasiilia riigi Rio Branco ordeni. Pildile on jäänud ka saatkonna töötaja Maris Egel. Foto: Brasiilia suursaatkond

Saarlanna Mele Pesti pälvis Brasiilia riigi kõrge autasu, mis anti üle 7. septembri õhtul Keila-Joa lossis Brasiilia iseseisvuspäevale pühendatud saatkonna pidulikul vastuvõtul.

“Juba 15 aastat olen Eestisse vahendanud teadmisi Brasiilia ja ka teiste Ladina-Ameerika maade kultuuri ja ühiskonna kohta,” kommenteeris Pesti autasu saamist. “Olen alati uskunud, et ka väikeriigis peaks eksperte leiduma vähemalt iga kontinendi kohta. See ju nagu polekski täieline ja sisuline iseseisvus, kui me välispoliitiliste otsuste langetamisel – näiteks kuidas käituda Venezuelaga – peaksime eranditult vaid suuremate partnerriikide järgi joonduma või siis teadmisi vaid mitmekordse vahendamise teel hankima.”

“Kui aga riigil ressursse napib, tuleb mõni roll enda õlule võtta,” jätkas Mele Pesti. “Võib oletada, et Brasiilia saatkond märkas seda pingutust. Igatahes minu jaoks on nende tunnustus väga suur au.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles