Buss tuleb Kuressaarde kõrvakuulmist kontrollima

Urmas Kiil
Copy
Kuuldeaparaat.
Kuuldeaparaat. Foto: www.sxc.hu

Suvel sai Eesti vaegkuuljate liit (EVL) annetajate toel endale kuulmisbussi, millega pakutakse nüüd inimestele kuulmiskontrolli teenust üle Eesti.

25. septembril peatub buss Kuressaares Pikal tänaval asuva Saaremaa puuetega inimeste koja juures.

“Bussiga sõidavad ringi vastava ettevalmistuse saanud esmatasandi kuulmisnõustajad, kes teevad kuulmiskontrolli, annavad nõu, mida kuulmislanguse korral teha, ja hooldavad kuuldeaparaate,” ütles vaegkuuljate liidu juhatuse liige Külliki Bode. “Lisaks saab nõustajatelt osta kuuldeaparaatide tarvikuid ja saada täiendavat infot erinevate kuulmisabivahendite kohta.”

Kuna kuulmisbuss saabub Saaremaale esimest korda, on kuulmise testimine ja nõustamine 25. septembril tasuta. Edaspidi maksab testimine 5 eurot.

“Kuuldeaparaatide patareisid ja muid tarvikuid aga päris tasuta ei saa. Nende eest küsitakse veidi raha ja hetkel saab tasuda vaid sularahas,” rääkis Bode. “Samuti oleme tänulikud annetuste eest, mida saab poetada bussi juures olevasse rahakassasse.”

Kuulmisbussi teenused ei ole mõeldud vaid vaegkuuljate ühingu liikmetele, neid saavad kasutada kõik soovijad.

“Meie palve on aga, et kõik soovijad end eelnevalt registreeriksid kas EVL-i veebilehe või kohaliku vaegkuuljate liidu esimehe kaudu,” rõhutas Külliki Bode. “Kuna meil on siiski vaid üks buss ja üks testimisaparatuur, on ka testimise ajad piiratud. Igatahes praegu on Kuressaare rahvas päris usinasti huvi üles näidanud.”

Kuulmisbuss peatub 25. septembril Kuressaares Pikk tänav 39 PIK-i juures kell 11–15.

Saaremaa vaegkuuljate ühingu juhatuse liige Eda Põld ütles, et kuulmispäeval on samas veel teisigi üritusi. Kuulmishoiust ja mürast räägivad dr Liina Luht ja Tallinna Ülikooli õppejõud Avo-Rein Tereping. Saalis on silmusvõimendi ja tagatud on ka kirjutustõlge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles