Saarlased sihivad ka tänavu toiduliidu konkursil võitu

Urmas Kiil
Copy
AIME PAAS: “Tore ju oleks, kui võit kaks korda järjest Saaremaale tuleks.”
AIME PAAS: “Tore ju oleks, kui võit kaks korda järjest Saaremaale tuleks.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Toiduliidu iga-aastase konkursi Südamega Tegija viie finalisti seas on tänavu Saaremaa Piimatööstuse tehnoloog Aime Paas. Täpselt aasta tagasi napsasid saarlased konkursil kindla esikoha.

“Kuidagi ei oska hinnata, milliseks võib lõpptulemus kujuneda. Konkurss on ikka väga tihe ja tugev,” hindas Aime Paas oma võimalusi. “Tore ju oleks, kui võit kaks korda järjest Saaremaale tuleks. Kuid eks juba igasugune äramärkimine ole väga suur tulemus.”

Oma töö vaat et kõige meeldejäävamaks saavutuseks peab Paas Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juustu tunnistamist 2017. aastal Eesti parimaks toiduaineks. “Võtsime toona pea kõik kohad,” meenutas ta. “Kuid ega see ole ainuüksi vaid minu töö. Tootmisse on kaasatud mitmed üksused. Meie, tehnoloogid, oleme ehk inimesed, kes teisi pidevalt tagant torgivad, kui tahame mingit toodet valmis teha. Paratamatult jääb just see kõigile silma, tegelikult on aga kõige taga ikkagi paljude inimeste töö.”

Tagasi üles