Saaremaa vanimal tegutseval gümnaasiumil täitub 75 aastat

Urmas Kiil
Copy
VANIM JA NOORIM: 16. septembril süüdati Orissaare gümnaasiumi sünnipäeva auks küünlad Muhus Piiril, kus kool 1946. a alustas. Küünlad süütasid kooli esimese
lennu esindaja Arnold Räim ja praegune abiturient Raahel Ränk.
VANIM JA NOORIM: 16. septembril süüdati Orissaare gümnaasiumi sünnipäeva auks küünlad Muhus Piiril, kus kool 1946. a alustas. Küünlad süütasid kooli esimese lennu esindaja Arnold Räim ja praegune abiturient Raahel Ränk. Foto: Karin Koppel

Täna tähistab Orissaare gümnaasium kolmveerandsaja aasta möödumist oma asutamisest Muhu saarel Piiril. Pärast Saaremaa ühisgümnaasiumi põhikooliks muutmist on Orissaare kool Saare maakonna vanim tegutsev gümnaasium.

Kooli sünnipäev kulgeb mõnevõrra erinevalt tavapärasest koolipäevast. Nimelt on õpilased täna tutvumas maakonna erinevate paikadega. Näiteks sõidavad 5. klassid Leisi ja 10. klassid Muhusse Nautse külla. Aega veedetakse ka Kuressaares, Karujärvel ja Maasilinnal.

"Ehkki on pidupäev, toimub samas ka õppetöö. Need reisid ei ole lihtsalt mõttetud käigud, sest kõikjal – Saaremaa muuseumis, Thule kinos, Maasilinnal jm – saavad lapsed midagi uut teada," tõdes Orissaare gümnaasiumi direktor Marjana Prii. "Reisisihid valisid välja õpilased ise täpselt nii, nagu nad tahtsid ja mida vajalikuks pidasid, et kooli sünnipäeva meelepäraselt tähistada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles