Valla sünnipäev jäi kesklinnas tähistamata

Urmas Kiil
Copy
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: Pilleli Läets

Eile kell üks päeval pidi Kuressaare kesklinnas Lossi tänav 1 asuva vallamaja ees aset leidma valla 4. sünnipäeva tähistamine.

Ehkki üritus oli välja kuulutatud ja umbes kümmekond inimest ka kohale tulnud, et vallavanema sõnavõttu ja Saaremaa meeskoor SÜM-i esinemist kuulata, jäi üritus ära. Enamiku kohaletulnute jaoks oli see üllatus – ilm oli sel kellaajal kuiv ja sügise kohta soe ning puudus eelnev teave, et valla sünnipäeva ei peeta.

Saarte Hääle järelepärimisele ärajäämise põhjuste kohta vastas vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Kristel Peel.

“Vaadates eelmisel õhtul ilmaprognoosi, mis kuulutas tuult, tormi ja vihmasadu, otsustasid korraldajad, et me siiski ei saa nendes ilmatingimustes lubatud esinemist korraldada,” selgitas ta.

Ürituse korraldamine nõuab kultuurijuhi sõnul ettevalmistust ning antud juhul ka tehnika rentimist ja ülesseadmist, millega oleks alustatud hommikul, samuti meeskoori lauljate töölt vabaks küsimist. Seetõttu tuli otsus teha eelmisel õhtul, mitte vahetult enne ürituse algust.

Peeli sõnul tundus seepärast loogilisem võtta kasutusele plaan B, mis nägi ette volikogu esimehe tervituse lindistamist ja sotsiaalmeedias jagamist, mida on nüüdseks ka tehtud.

“Väga kahju, et oli inimesi, kelleni teavitus ürituse ärajäämisest siiski ei jõudnud, ehkki jagasime seda valla meediakanalites, samuti Kadi raadio uudistes,” sõnas Peel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles