KÜLAVAHELOOD ⟩ Roolipiigad said veerandsada aastat vanaks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Roolipiigad
Roolipiigad Foto: Margus Muld/ERR

Kunagised naistraktoristid ja -autojuhid tähistasid ühenduse Roolipiigad 25. sünnipäeva. Kuressaare lossipargis kõlakoja ees avasid nad sel puhul nimelise pingi.

Töökaid naisi õnnitles kaitseminister Kalle Laanet, kes roolipiigade tegemisi aastaid toetanud. Salme osavalla juht Andrus Raun on samuti ühendust toetanud. Tema kinnitas metallplaadi pargipingi seljatoe külge. Pidulikul sündmusel osales ka Kadi raadio saate "Külavahelood" toimetaja Aare Laine.

Juuli Pihl Tiirimetsast, kes olnud ühenduse eesotsas veerandsada aastat, oli tänulik abilistele ja sitketele saare naistele, ühenduse liikmeile. Juuli annab saates teada, mida roolipiigad tänavu teinud ja mis neil ees seisab.

Talunik Heljo Kaubi Pöidelt kasutab traktorit talutöödel lausa iga päev. Ta tuletab meelde ühismajandis töötamist, öeldes, et on hoidnud nii roomiktraktori kange kui ka ratastraktori rooli.

Pikem intervjuu on Maimu Krischkaga Suur-Randverest. Maimu räägib humoorikalt sellest, kuidas temast traktorist sai. Jutuks tuleb ka Randvere naiste seltsitegevus ja laulunaiste ettevõtmised ansambliga Ergud.

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles