Eesti riik keelitab inimesi präänikuga loobuma ahjuküttest

Urmas Kiil
Copy
KORSTNAPÜHKIJA INDRO MÄE ütles valitsuse kava kommenteerides, et omal ajal püüti nii ka elektriautode arvu tõsta, kuid praegu sõidavad meie teedel endiselt enamalt jaolt tavalised sõidukid.
KORSTNAPÜHKIJA INDRO MÄE ütles valitsuse kava kommenteerides, et omal ajal püüti nii ka elektriautode arvu tõsta, kuid praegu sõidavad meie teedel endiselt enamalt jaolt tavalised sõidukid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna ahjukütmisel on väga suur mõju piirkonna õhukvaliteedile ja seega ka selles piirkonnas elavate inimeste tervisele, hakkab riik järgmisel aastal ahjuküttest loobujatele toetust maksma.

Kuna Eestis on kütteperiood pikk, köetakse siin ka palju ahjusid ja kaminaid, mis omakorda mõjutab õhukvaliteeti. Keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusosakonna peaspetsialisti Pärtel Niitaru sõnul on peamised saasteained, mis tiheda asustusega ahjuküttega piirkondades tervisele mõju avaldavad, tahked peenosakesed ja bensopüreen.

Samas lisas Niitaru, et ühtegi kütmisviisi ega ka ühtegi kütust valitsus keelustada ei plaani. Panus tehakse pigem inimeste teadlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles