RETROPAUK ⟩ Hullunud põdralehm ründas Haamses kartulivõtjaid

Saarte Hääl
Copy
Aleksander Alesmaa võis rahul olla: tema jäi peale.
Aleksander Alesmaa võis rahul olla: tema jäi peale. Foto: Mati Oolup / Oma Saar / Saarte Hääl

Hullunud põder ründas eile hommikul Haamse küla lähedal kartuleid korjanud inimesi, tekitades kahele külaelanikule kergeid kehavigastusi.

Ohtlikuks muutunud metslooma asusid jälitama kohalikud jahimehed, kes märkasid põtra juba teise põllu ääres inimeste poole liikumas ja lasid ta maha.

“Ma ei jõudnud ringigi vaadata, kui ta oli juba platsis,“ meenutas esimesena põdra rünnaku ohvriks langenud 45-aastane Aleksander Alesmaa, kes paiskus vagude vahele pikali. "Nagu hall kogu läks üle, kui ma seal löögist verise suuga pikali maas olin.“

Lähedal seisnud naise seljas kiskus sõge loom sõraga jope puruks. Ühe naisterahva kallal käis metselajas aga lausa mitu korda. “Vaatasin, et nüüd trambib ta naise küll jalgadega puruks,“ märkis Alesmaa.

Jahimees Mati Mägi tabas looma samal päeval kella poole kolme paiku. Lask tabas, kuid haavatud loom pages endise Aste lennujaama suunas. Et ta ei piinleks, lasi jahimees talle kuuli pähe.

Põdralehm oli paari aasta vanune ja umbes 300 kg raske. Veterinaar Margus Birkenfeldt pakkus, et põdra peas olnud haav viitas varasemale vigastusele: “Ilmselt oli ta kuskilt ajutrauma saanud.“

Marko Püüa, Oma Saar 18. septembril 1996.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles