UUS VIIRUSETÜVI EESTIS ⟩ Omikrontüvega nakatunud 12 inimest olid kõik vaktsineeritud

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kuigi nakatumine Eestis väheneb, ei poolda teadusnõukoda koroonapiirangute leevendamist, sest omikrontüve käitumise kohta on veel liiga vähe infot.
Kuigi nakatumine Eestis väheneb, ei poolda teadusnõukoda koroonapiirangute leevendamist, sest omikrontüve käitumise kohta on veel liiga vähe infot. Foto: Christian Ohde via www.imago-images.de/Scanpix Baltics

12 teadaoleva omikrontüve juhtumi puhul on kõik nakatunud vaktsineeritud, erineval ajal ja erinevate vaktsiinidega. 

Terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas ütles Saarte Häälele, et üks neist on asümptomaatiline, ühel on haiguse raskusaste keskmine, ülejäänute sümptomid on kerged (köha, nohu, peavalu).

"Omikrontüve kahtlusega proovide sekveneerimiseks ehk lõplikuks kinnitamiseks läheb ca nädal," selgitas Kaas. 

Varasema info järgi ei ole omikrontüve tekitatud nakkusinfektsioon organismile kuigi raske ning Lõuna-Aafrika kogemuse järgi saavad nakkuse pigem alla 40-aastased inimesed. Imre Kaas ütles, et ta ei tea, kui vanad on Eestis nakatunud inimesed. 

"Senised esialgsed andmed näitavad, et koroonaviiruse omikroni tüvi levib kiiremini kui delta tüvi, aga pigem on sellega nakatunutel kergemad sümptomid," ütles terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ERRile.

Sepp ütles "Ringvaatele", et omikroni tüve leviku pärast ülemuretsemiseks põhjust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles