MUHULANE Koit Simso: paremat lapsepõlve-paika kui Muhu ei oska tahtagi

Urmas Kiil
Copy
JUBA VARAKULT: Saaremaa gümnaasiumi kekaõps Koit Simso mäletab, et juba lapsepõlvest alates on ta sportlikke eluviise harrastanud. Küllap nii loksus paika ka elukutse valik, ehkki samas on teda tõmmanud ka kunstimaailm.
JUBA VARAKULT: Saaremaa gümnaasiumi kekaõps Koit Simso mäletab, et juba lapsepõlvest alates on ta sportlikke eluviise harrastanud. Küllap nii loksus paika ka elukutse valik, ehkki samas on teda tõmmanud ka kunstimaailm. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui täpselt aasta tagasi kuulutati välja õpetajate konkurss peagi alustavasse Saaremaa riigigümnaasiumisse, otsustas seda head võimalust kodukanti naasmiseks kasutada ka Koit Simso – Muhus sündinud ja kasvanud, seejärel aga Kuressaares gümnaasiumi lõpetanud noor mees.

“Ma ei oskagi kohe paugupealt öelda, kuivõrd libedalt mul see kandideerimine toona läks,” meenutab Simso aastataguseid sündmusi. “Kuulnud olen vaid nii palju, et kehalise kasvatuse õpetajate kohtadele oli soovijaid palju. Samas ega ma täpselt tea, äkki olin mina kandidaatide seas ainuke mees ja teised olid naised. Kui nii, siis konkurente mulle ju polnudki.”

Kuidas selle õpetajate konkursiga ka polnud, üks on kindel – tagasitulekut kodumaakonda mees ei kahetse. “Hetkel vähemalt olen küll väga rahul ega kahetse midagi,” kinnitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles