Oleg Sõnajalast saab Saaremaa püsielanik

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Oleg Sõnajalg
Oleg Sõnajalg Foto: ERR

Ettevõtja Oleg Sõnajalg, kelle suvekodu asub Imara külas, hakkab samasse ehitama veel üht elumaja, et Saaremaale alaliselt elama asuda.

Sõnajalg rääkis, et kuigi temal ja ta vennal Andresel on mõlemal Imaras maja, veetsid nad perega suurema osa aastast ikkagi Tallinnas. Alates pandeemia puhkemisest on Oleg ajanud tööasju kaugtöö vormis Imarast. "Olen olnud kaks aastat nüüd püsivalt Saaremaal ja mulle hakkas siin väga meeldima," sõnas ettevõtja. "Tegin sellise otsuse, et ma tahangi tulla Saaremaale elama."

Sõnajala sõnul ostis ta suvel Imaras kodu jaoks kümne hektari suuruse maatüki. Selle eelmine omanik kavandas seal kunagi elamuarendust, mis aga masu tõttu soiku jäi.

Oleg Sõnajalg ütles, et ta ehitab maatükile kolm hoonet: elamu, spaahoone ja abihoone. Praegune kodu Imaras on igati esinduslik, kuid ehitatud ikkagi suvekoduks ajal, mil pere oli väiksem. "Mul on nüüd viis last ja viis lapselast. Kasvõi jõulude ajal me ei mahu siia kõik ära, nii et pean rentima Läätsalt kortereid ja apartmente."

Spaahoone jääb laste ja nende perede majutuspaigaks koos saunade ja väikese basseiniga. "Me oleme kõik suured saunafännid, iga päev praktiliselt kütame sauna," kinnitas Sõnajalg. Abihoonesse tuleb koht helikopterile ja aiatehnikale.

240-kilomeetrine vahemaa pealinnaga Sõnajalale probleemi ei tekita. "Kuna meil on kopter majas, siis see Tallinna ots on sama, mis Viimsist autoga kesklinna sõita."

Oleg Sõnajala tulevane uus kodu asub olemasolevast pool kilomeetrit eemal. Võimalik, et see jääb edaspidi ühele tema lastest. "Üks minu poegadest elab juba nüüd siin ja tema tütar käib Salme koolis," lausus ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles