Röögatu elektrihind ähvardab külamajad külmaks jätta

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
SÄÄSTUREŽIIMIL: Kevade seltsi eestvedaja Veeve Kaasik ütleb, et külamaja soojuspump sai küll madala temperatuuri peale keeratud, kuid kogukonnaköögi suurt ahju ei julge praegu küll keegi sisse lülitada.
SÄÄSTUREŽIIMIL: Kevade seltsi eestvedaja Veeve Kaasik ütleb, et külamaja soojuspump sai küll madala temperatuuri peale keeratud, kuid kogukonnaköögi suurt ahju ei julge praegu küll keegi sisse lülitada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riik tõttab elektriarvete maksmisel appi küll eraisikutele, kuid jätab üksi kogukondlikku seltsielu üleval hoidvad mittetulundusühingud.

Kõljala külamaja sai paar päeva tagasi elektriarve, mis küündis 800 euroni. Seda on paar korda rohkem kui tavaliselt. Külamajas toimetava Kevade seltsi juhatuse liige Veeve Kaasik tunnistab, et arvet nähes polnud asi infarktist kaugel.

Detsembris maaküttega külamajas ülemäära palju rohkem ei kulutatud. Tõsi, jõulukuus küpsetati piparkooke ja oli ehk rohkem tegevust, kuid endamisi loodeti, et 300-eurone tavaline arve suureneb vahest kõige rohkem 100 euro võrra. Tuli aga koguni 500. Lisaks maaküttele on majas ka kuumaveeboiler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles