Vallajuht Kallas: väikekoolide sulgemist meil plaanis ei ole (1)

Urmas Kiil
Copy
MADIS KALLAS: “Pigem räägime positiivses mõttes, mida saaksime juba praegu teha, et halvimat ära hoida ning et me tulevikus ei peaks klassikomplektide sulgemise teemat kunagi üles võtma.”
MADIS KALLAS: “Pigem räägime positiivses mõttes, mida saaksime juba praegu teha, et halvimat ära hoida ning et me tulevikus ei peaks klassikomplektide sulgemise teemat kunagi üles võtma.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

​"Mustjalas sai eile ka öeldud, et me ei tulnud kohalikega koolide võimaliku sulgemise üle aru pidama, sest kui me küsimuse nii püstitame, võib juhtuda, et varem või hiljem saabki sulgemine teoks," ütles Kallas.

Samas on fakt, et praegu on vallas koole, kus õpilaste arv on väga väike, jäädes alla neljakümne viie. Just neis piirkondades – Mustjalas, Kihelkonnal, Kahtlas, Tornimäel ja Kaalis – on vallavalitsus lähiajal kavandanud arutelud, et koos kohalikega mõelda, mida saaks teha koolide elujõulisuse säilitamiseks.

"Kuna ma ise olen maakoolis õppinud, olen selliste koolide suur toetaja," märkis Madis Kallas. "Kuid näiteks 1990. aastate keskpaiku, kui ma Kihelkonna kooli, mis toona oli maakonna üks suurimaid, lõpetasin, ei uskunud ma eales, et see võib kunagi kuueklassiliseks kooliks muutuda."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles