Väga tugev tuul võib saartel tormimurdu ja elektrikatkestusi põhjustada

BNS
Copy
Tuisune ilm muudab liiklusolud keeruliseks.
Tuisune ilm muudab liiklusolud keeruliseks. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval saabus Lääne-Eestisse ja Harjumaale torm, mis koos tuisu ja temperatuuride langusega on muutnud teed libedaks ja liiklusolud keerulisteks.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on tormituul kõige tugevam saartel ning see võib tuua teedele murdunud puid. Puhub loode- ja põhjatuul 19, puhanguti 28 m/s, vastu Läänemerd kuni 25, puhanguti 32 m/s.

Teed on jäised ning libedad. Lääne-Eestis ja Harjumaal tasuks maanteel sõites olla äärmiselt ettevaatlik.

Väga tugev tuul võib eelkõige saartel tormimurdu ja elektrikatkestusi põhjustada. Lisaks võib häiritud olla ka praamiliiklus.

Öösel jätkub tugev lumesadu ja tuisk üle Eesti, ning suuremat lumesadu prognoositakse Virumaale, kus koos tuisuga võivad väiksemad teed hommikuks raskesti läbitavad olla.

Transpordiamet kinnitab, et kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad lume- ja libedustõrjega, ent sellele vaatamata võivad teeolud muutuda talvisteks. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja -stiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles