Saaremaalt pärit ettevõtjad kingivad kohalikele koolidele 10 000 koroonatesti

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KRISTJAN RAHU
KRISTJAN RAHU Foto: Erik Prozes / Postimees

Saaremaalt pärit ettevõtjate Kristjan Rahu ja Vahur Lemberi ettevõte Medesto Logistics OÜ ning Richard Tomingas eraisikuna kingivad Saaremaa koolidele 10 000 COVID-19 antigeeni kiirtesti, et haridusasutustes saaks õpilaste ja õpetajate testimine jätkuda kuni haridus- ja teadusministeerium hakkab koole taas ise varustama.

Testid jõuavad Saaremaale alanud nädala jooksul ja nende jagamise koolidele korraldab

vallavalitsuse haridus- ja noorsootööosakond. Medesto Logistics OÜ juhatuse liige Vahur Lember: „Saarlastena jälgime pidevalt Saaremaal toimuvat ja oleme sarnaseid aktsioone ka varem teinud. Näeme oma igapäevases töös, kuivõrd oluline on testimistega jätkata, et hoida ära suuremate haiguskollete teket ja tagada koolides võimalikult normaalne õppetöö.“

Vallavanem Madis Kallase sõnul on ettevõte koroonakriisi ajal ka varem Saaremaale ja saarlastele appi tulnud. „Mul on väga hea meel, et tänu Kristjan Rahu, Vahur Lemberi ja Richard Tomingase algatusele saame meie õppeasutustes kiirtestimisega jätkata, mis omakorda suurendab koolipere turvatunnet,“ ütles Kallas.

Vabariigi Valitsuse otsusega saavad koolilapsed ja -noored alates tänasest lõpetada eneseisolatsiooni senise PCR-testi asemel 5. päeval tehtava antigeeni kiirtestiga. Uus kord puudutab kõiki üldharidus-, kutse- ja huvikoolide õpilasi ning noorsootööasutusi külastavaid noori, kes ei ole vaktsineeritud ega COVID-19 haigust läbi põdenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles