HULLUMEELNE IDEE Muhu leiva tootmine laieneb riiki, kus ei tunta sõna "leib"

Copy
ÕPETAB: Muhu leiva looja Martin Sepping käis isiklikult leivategu vaatamas ja juhendamas. Fotol on ta koos Piruza Harutjunjani äripartneri Arusyak Melkonyaniga.
ÕPETAB: Muhu leiva looja Martin Sepping käis isiklikult leivategu vaatamas ja juhendamas. Fotol on ta koos Piruza Harutjunjani äripartneri Arusyak Melkonyaniga. Foto: Saarte Hääl

Üle Eesti tuntud rukkileiba küpsetatakse ja müüakse nüüd ka Taga-Kaukaasias. Klientidest puudust ei ole, vaatamata sellele, et kohalikus keeles puudub sõna "leib".

Paar nädalat avatud, kuid alles valmimisjärgus pagarikojas käivad seni vaid püsikliendid. Muhu leiva tootmise ka Armeeniasse viinud Piruza Harutjunjani sõnul võib nii öelda küll, sest kõik leiva ostnud on teist korda tagasi tulnud.

Armeenia keeles tuleb leivast rääkides kasutada sõna "sai". "Tarekani hac ehk rukkisai," selgitab Harutjunjan ja lisab, et ka rukis on sealses toidukultuuris üsna võõras nähtus. Armeenlaste jaoks täidab laual leiva kohta lavašš ja matnakašš.

Tagasi üles