TTJA: kuulsime Salme juhtumist ajakirjanduse vahendusel

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Salme tuulepargi õnnetus
Salme tuulepargi õnnetus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametil pole hetkel infot, kas Salme tuulepargis purunenud tuulikule olid väljastatud korrektsed ehitus- ja kasutusload ning kas ehitamisel oli järgitud projekti ja mis tüüpi tuulikuga oli täpsemalt tegemist.

"Esialgsete piltide põhjal tundub, et tegemist on väiksema vanemat tüüpi tuulikuga," sõnas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) ehitus- ja raudteeosakonna juhataja Kati Tamtik. Tema sõnul said nad Salmel murdunud elektrituuliku kohta info ajakirjanduse vahendusel.

TTJA asub vastavat infot ja õnnetuse tekkepõhjusi välja selgitama. Maismaal ilma eriplaneeringuta rajatavate elektrituulikute projektdokumentatsiooni- ja ehitusprotsessi kontrollivad kohalikud omavalitsused, kes väljastavad ka ehitus- ja kasutusload.

"Samas juhib TTJA tähelepanu, et kõik ehitised, sh elektrituulikud, peavad olema kogu oma olemasolu vältel ohutud. Ohutus hõlmab endas ka mehaanilist stabiilsust ning ehitisega ei tohi põhjustada ohtu inimesele, varale ega keskkonnale" lisas TTJA kommunikatsiooninõunik Aap Andreas Rebas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles