Vald avab põgenike abistamiseks infopunkti ja kaasab koostööpartnerid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Toidupank jagab toitu puudustkannatavatele inimestele.
Toidupank jagab toitu puudustkannatavatele inimestele. Foto: Dmitri Kotjuh

Saaremaa vallavalitsus teeb Ukraina sõjapõgenike parimaks abistamiseks koostööd Kuressaare Toidupanga, MTÜ Meelespea ja Punase Risti Saaremaa Seltsiga. Abipakkumised on oodatud kõigilt. Paremaks aitamiseks avatakse Kuressaare kesklinnas infopunkt.

Infopunkt Ukraina põgenike abistamiseks asub Kuressaares, vallavalitsuse õuemajas aadressil Lossi 1a ja on avatud alates 8. märtsist tööpäeviti kell 10–18 ning nädalavahetusel kell 10–14. Infopunkti e-posti aadress on ukraina@saaremaavald.ee ja telefon 452 5181.

Samadel kontaktidel palume endast teada anda kõigil Ukrainast Saaremaale saabunud inimestel ning esitada ka Ukraina põgenikke puudutavad küsimused, ettepanekud ja täiendavad abistamissoovid, millega valla koostööpartnerid ei tegele. Näiteks nagu transpordivõimalused Lisaks võetakse infopunktis vastu need asjad, mida ei ole abipakkujatel võimalik viia otse toidupanka, MTÜ-le Meelespea või Punasele Ristile.

Kuressaare Toidupank kogub rahalisi annetusi, et osta toiduaineid, mille järele on parasjagu kõige rohkem vajadust. Annetuse saab teha MTÜ Kaks kala arvelduskontole EE622200221044984819. Soovi korral saab toidupanka annetada ka kauasäilivaid toiduaineid. Praegu on vaja täiendada toiduõli, purgisuppide, hommikusöögi­krõbinate, siirupite, konservide, kohvi, tee ja kommide varusid. Toidupank asub Kuressaares aadressil Ravila 1a ja on avatud esmaspäeviti ja reedeti kell 12–17 ning teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti kell 10.30–11.30. Lisainfo: Facebook Kuressaare Toidupank - MTÜ Kaks Kala, 5695 3191, kuressaare@toidupank.ee.

MTÜ Meelespea kogub riideid, jalavarje, köögi-, magamis- ja koolitarbeid ning turvatoole. Asju võetakse vastu Kuressaares aadressil Tallinna 30 esmaspäevast reedeni kell 10–16 ja laupäeviti kell 10–14. Samuti on oodatud abipakkumised inimestelt, kes soovivad annetada lapsevankreid ja -kärusid ning mööblit (nende kohta kogutakse ja vahendatakse praegu üksnes infot, asju füüsiliselt vastu ei võeta). Lisainfo: Facebook Meelespea MTÜ, 5332 0004, aivelaanemets@hot.ee.

Eesti Punase Risti Saaremaa selts asub Ukrainast saabunud põgenikke toetama ja nõustama, sealhulgas andma psühholoogilist abi ning koguma ja vahendama vastava valdkonna abipakkumisi. Samuti kogub Punane Rist Saaremaal hügieenitarbeid ning teeb koostööd Eesti ja rahvusvahelise Punase Ristiga. Eesti Punase Risti Saaremaa selts asub Kuressaares aadressil Lasteaia 12–1. Lisainfo: Facebook Eesti Punane Rist Saaremaa Selts, saaremaa@redcross.ee. Lisaks ootab Eesti Punane Rist liituma uusi vabatahtlikke. Oma soovist saab teada anda ja vastava avalduse täita kodulehel redcross.ee.

Saaremaa valla kodulehel on teemakohane info koondatud lehele saaremaavald.ee/julgeolek. Täiendavat infot saab kodulehelt kriis.ee ja riigiinfo telefonilt 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles