RAUDVERE SKANDAAL ⟩ Kas Moskva troll saab olla Saaremaa volikogu revisjonikomisjoni esimees? Ei saa, leiab volikogu juht (3)

Copy
Harry Raudvere.
MATTI KÄMÄRÄ FOTO: Põhjarannik
Harry Raudvere. MATTI KÄMÄRÄ FOTO: Põhjarannik Foto: Põhjarannik

“Olen veendunud, et Moskva troll ei saa olla revisjonikomisjoni esimees ega parem ka mitte Saaremaa vallavolikogu liige,” ütles volikogu reformierakondlasest esimees Jaanus Tamkivi.

Tamkivi kinnitas Saarte Häälele, et on Raudvere saadet kuulanud. “Esimene emotsioon kogu sellest jutust võttis täiesti sõnatuks ja oli reaalselt selline tunne, et ma ei suuda oma kõrvu uskuda.”

Saaremaa volikogu Isamaa fraktsiooni liige Harry Raudvere õigustas endale kuuluva Nõmme raadio eetrist 1. märtsil Putini sõda Ukrainas ja väitis, et sõja venimine on tingitud Venemaa presidendi inimlikkusest.

Muu hulgas tõmbas Raudvere paralleele Eesti okupeerimisega 1940. aastal, tema sõnade järgi, "kui Eesti astus Nõukogude sotsialistlike vabariikide liitu".

"Jah, me võime rääkida kuidas vene baasid tulid, ja siis seda teist ega kolmandat. Aga kui olid valimised, siis minu andmetel, võib-olla ma eksin, alati võib mind parandada, siis väga paljud eestlased ignoreerisid neid valimisi. Ja kui kommunistidel oli Riigikogus rohkem asja, siis loomulikult nad tegid ära täpselt seda, mida nemad teha tahtsid. Seda, mis oli nende ideoloogiline maailmapilt, mida nad hakkasid läbi demokraatlikult viidud valimiste ellu viima."

Kuidas Krimm sai Venemaa Föderatsiooni osaks

"Oli rahvahääletus, sellest ei taha nagu keegi rääkida. Öeldakse, et võttis kätte, okupeeris Krimmi, sõna otseses mõttes annekteeris. Inimesed tulid kokku, toimus hääletus ja kui inimesed hääletasid, järelikult oli see rahva tahe. Mitte kellelgi ei hoitud hääletuskabiinis relva otsa ees ja ei öeldud, et kui sa nii ei hääleta, siis laseme su maha. Midagi sellist ju ei olnud. Masendav, mida Ukraina keskvõim selle Krimmiga tegelikult tegi, üldse ei imesta, et need inimesed siiralt ja vabatahtlikult tahtsid Ukrainast lahku lüüa ja tahtsid ühineda Venemaaga."

Harry Raudvere 1. märtsi Nõmme raadio saates "Lõunatund"

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles