Kaitseminister Kalle Laanet taotleb riigikaitsele lisasüsti

BNS
Copy
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Ints Kalnins

Kaitseminister Kalle Laanet esitas peaminister Kaja Kallasele esmaspäeval paketi ettepanekutest vabariigi sõjalise kaitse tugevdamiseks - soov on, et kui lisaraha eraldatakse, siis kõik tarned oleksid kohal kahe aasta jooksul, kirjutab Postimees.

Veel eelmisel nädalal kõlasid Reformierakonnast hääled, et lisaeraldised riigikaitsesse tulevad arutusele sügisel, kui Ukraina sõjast on vajalikud õppetunnid ja järeldused tehtud. Teised parlamendierakonnad toetasid nii kohest lisaeelarvet kui ka riigikaitselaenu võtmist.

Laaneti sõnul anti kaitseväele ja selle juhatajale Martin Heremile ülesandeks Ukraina sõja õppetundidest lähtuvalt kiiremas korras kokku panna pakett, kuidas võiks Eesti seista vastu võimalikule lähitulevikus toimuvale Venemaa agressioonile.

Aluseks võeti kaks asja: Ukraina sõjaõppetunnid ning meie võime puudujäägid. Lisaks veel ajaperiood – need võimed peaksid olema välja arendatud ning tarned kohal hiljemalt kahe aasta jooksul.

Ukraina sõja õppetundide ja maksimaalselt kaheaastase tarneaja nõude kõrval peavad arendused arvestama ka sellega, et Eesti kaitse on osa NATO plaanidest ning sõdima hakkame koos liitlastega, rõhutas Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles