Saaremaa meistrivõistlustel korvpallis favoriidid ei vääratanud

, Vanemkohtunik
Copy
Eke Rüütel (nr 9 Orissaare Träx) palliga taas kõige kõrgemal
Eke Rüütel (nr 9 Orissaare Träx) palliga taas kõige kõrgemal Foto: Allan Mehik

Esimeses kohtumises läksid vastamisi Orissaare Träx (põhiturniiri 1) ja Saaremaa Gümnaasium (4). Kohamängudeks sai kooli võistkonnaga liituda Alvar Väli, kes andis juurde enesekindlust ja võitluslikkust kogu võistkonnale.

Mõlemad võistkonnad on suuresti mehitatud koolipoistest, tänasel mängul oli Träxi vorm seljas üheksast kuuel ja gümnaasiumi vorm üheteistkümnest seitsmel koolipoisil. Mäng oli playoffile omaselt võitluslik ja rabe.

Esimese veerandaja järel asuski juhtima Saaremaa Gümnaasium Romet Noore viimase sekundi kolmesest 23:20. Teise veerandi alguses suurendati edu 25:20, kuid siis tegi Träx võimsa 19:0 spurdi ja seis oli Orissaare kasuks 39:25. Poolaja pausile mindi Träxi edus 45:34.

Kolmas veerandaeg lõppes Eke Rüüteli lõpusekundi kolmesega, mis tegi seisuks 61:52. Eke jätkas neljandal veerandil võimast esitust tuues kolme kolmesega ja ühe kahesega 11 punkti, samal ajal pani kogu Träxi tiim kaitse lukku ja gümnasistid jäid viimsel perioodil 9 punkti peale. Lõppskoor Orissaare Träx 76:61 Saaremaa Gümnaasium.

Träxi eest Eke rüütel päeva võimsama esitlusega 28 punkti (kuus 3p), Härmo Lambut 16 ja Karli Saar 15 punkti. Saaremaa Gümnaasiumi punktide eest hoolitsesid Mihkel Kõbin 21 ja Alvar Väli 16 punktiga.

Teine poolfinaal pakkus samuti võitlusliku mängu, kohtusid Estlant (2) ja Tesman (3). Mäng oli võrdsete heitlus kuni lõpuni, Estlant juhtis 50sek enne mängu leppu kõigest 59:54, kuid siis otsustavalt tegutsenud Ats Pildre vabavisked visiid Estlanti eest. Võit vormistati numbritega 65:54. Estlant suutis võita vaid ühe veerandaja, kuid seda päris võimsalt, kui teist veerandaega valitseti 22:6.

Estlanti eest Ats Pildre 15, Siim Pildre 14, Taavi Ilmjärv 13, Taavi Tõnus 12 punkti. Tesmani resultatiivsemad olid Mairo rumm 14 ja Marek Arge 10 punktiga. 2. aprillil toimuva kolmanda koha kohtumises kohtuvad kell 14.00 Saaremaa Gümnaasium vs Tesman. Finaalis Orissaare Träx ja Estlant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles