Ametikooli ehitusviimistlejad võitsid kutsevõistlustel kulla ja hõbeda

, Kuressaare ametikooli teabejuht
Copy
Kristo Ninn võistlemas.
Kristo Ninn võistlemas. Foto: Heiko Kull / Kuressaare ametikool

Kuressaare Ametikooli ehitusviimistluse õpilased võitsid esimese koha plaatija ja teise koha ehitusviimistleja üle-eestilisel kutsemeistrivõistlusel „Noor meister.“

"Esimesel võistlusel, millel osalesin, head kohta ei saavutanud, aga seekord läksin võitma," rääkis plaatija võistlusel kõrgeimale poodiumiastmele tõusnud Kristo Ninn. Ta esindas ametikooli plaatija võistlustel ka kaks aastat tagasi.

Tema juhendaja Heiko Kull märkis: „Kristo võit on heaks eeskujuks ja sillutab teed uutele noortele plaatijatele. Võistlustest osavõtt on ju väärt kogemus.“

Plaatijate võistlusülesandeks oli kolmemõõtmelise seina plaatimine ja etteantud joonise alusel pühvli pildiga mosaiigi koostamine. Võistlustööks oli aega 12 tundi.

Kristo Ninn poodiumil
Kristo Ninn poodiumil Foto: Heiko Kull / Kuressaare ametikool

Kätriin Trave võitis teise koha ehitusviimistleja võistlusel. „Valmistusin piisavalt, et end võistlusel enesekindlalt tunda. Võistluse alguses tundsin ka pisut võistlusnärvi, aga see lahtus töö käigus,“ ütles ta pärast võistlust.

Kätriini juhendas õpetaja Eliis Vahter. „Olen soorituse ja tulemusega igati rahul,“ sõnas juhendaja.

Kätriin Trave võistlushoos
Kätriin Trave võistlushoos Foto: Heiko Kull / Kuressaare ametikool
Kätriin Trave poodiumil
Kätriin Trave poodiumil Foto: Heiko Kull / Kuressaare ametikool

Ehitusviimistluse võistlustöö sisuks oli nurga pahteldamine ja akrüülimine, ukse viimistlus, värvide segamine, kujundi pinnale kandmine ja värvimine ning dekoratiivviimistlus. Aega soorituseks oli 9 tundi.

Võistlused korraldati 23.-24. märtsil Järvamaa Kutsehariduskeskuse Särevere õppekohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles