TULINE GALERII Vürtsikate kanatiibade söömisvõistlus Kanalawingsis

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy

Reede õhtul toimus Kanalawingsis esimene vürtsikate kanatiibade söömisvõistlus nimega "FLAME OR SHAME", kus võttis osa viis julget vürtsisõpra.

Esimese koha võitis Karl Mihkel Truu, kes sai auhinnaks öö kahele Johan Spas. Teise koha võttis Alexander Sannik ning kolmandaks jäi Hendrik Väinaste.

"Tuline ja pingeline," kommenteeris võistlust Kanalawingsi asutaja Rene Puhhalov. "Meeleolu oli äge ja palju rahvast tuli kaasa elama. Piima läks ojadena," ütles Puhhalov.

Võistlus käis voorude kaupa ehk iga voor läksid kastmed aina vürtsikamaks ning jätkusid senikaua kuni alles jäi võitja. Ühes voorus oli viis kanatiiba, mis tuli kondini puhtaks süüa. Kastet ei tohtinud tiibadelt maha pühkida ning iga vooru lõpus tuli puhtaks limpsida ka oma kindad. Pärast igat vooru oli viis minutit puhkepausi, mis kulus põhiliselt piimajoomisele.

Eilsel võistlusel pidas võitja Karl Mihkel Truu vastu viienda vooruni, kus viimase vooru kastmeks oli "Da' Bomb", mille kangus Scoville skaalal (erinevate piprasortide teravuse skaala - toim) on 135 000. Võrdluseks esimeses voorus oli kastme kangus vahemikus 20 000-30 000 ühikut.

"Kõige kangem kaste on meil Carolina Reaperi püree (Carolina Reaper on maailma kangeim tšillipipar - toim) ja võin omast kogemusest öelda, et seda tasub karta," räägib Rene Puhhalov.

Kanalawingsi omanik loodab, et vürtsikate kanatiibade söömisvõistlus "FLAME OR SHAME" hakkab toimuma iga kuu. Võistluse raames tehakse toidukoha seinale tahvel "Wall of flame", kuhu lähevad võitjate pildid.

Scoville’i skaala.
Scoville’i skaala. Foto: Foto: Gunbritt Lille, graafika
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles