Incapi majandustulemused on head, kuid aktsia langeb

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Incap
Incap Foto: Arno Mikkor

Saaremaal tehast omav Soome börsiettevõte ja elektroonikatootja Incap kasvatas aasta võrdluses esimese kvartali kasumit viiendiku ehk 5,5 miljoni euroni. Käive kasvas samal ajal 41,4 protsenti, 53,3 miljoni euroni.

​Samas on Incapi aktsia hind täna ennelõunal langenud 16% ehk 71 eurolt 65 eurole. Meenutuseks - möödunud aastal kasvatas ettevõte aktsiahinna neljakordseks ehk 18 eurolt 78 eurole.

Incapi presidendi Otto Richard Puki sõnul saavutas ettevõte tänavu esimeses kvartalis tugavad tulemused, kuigi keskkond ja tingimused selleks on keerulised. “Oleme šokeeritud Ukraina sõjast tingitud humanitaarkatastroofist, mille tõttu vajab suur osa riigi elanikkonnast humanitaarabi.Oleme südames kõigiga, keda see kriis on mõjutanud - eriti meie Ukraina töötajate ja nende peredega. On selge, et olukord Ukrainas mõjutab ka materjalide kättesaadavust ja meie tehaste tööd,” teatas ta pressiteate vahendusel.

Hoolimata keerulistest tingimustest turul nii tarneahela kui komponentide saadavuse osas oli 2022. aasta esimene kvartal Incapi jaoks siiski heade tulemustega. “Arvestame jätkuvalt, et energiapuudus ja jätkuv koroonaviiruse pandeemia mõjutavad endiselt tarneid Hiinast. Samuti jätkub tooraine ja energia üldine hinnatõus, millele on nüüd lisandunud ka Ukraina sõjast tingitud mõju,” selgitas Incapi president.

Rahvusvahelise elektroonikatootmisettevõtte juhi sõnul jätkab Incap kasvukursil ning kaalub jooksvalt erinevaid ühinemis- ja üleostuvõimalusi, mis sobiksid ettevõttele nii kultuuriliselt kui ka kasumlikkuse vaatest. “Jätkame aktiivselt investeerimist oma Euroopa tehastesse ja samuti kasvatame oma India tehase tootmisvõimsust, vastavalt plaanile. Loodame aasta lõpuks avada Indias oma kolmanda tehase,” rääkis Pukk.

Kuna komponentide saadavus turul on jätkuvalt keeruline, hoiab ettevõte oma varusid kõrgel tasemel, et toetada kasvu ja vastata klientide nõudlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles