Leisi koolis käärib mäss ⟩ Töötajad nõuavad direktori ametisse jätmist

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Riina Piterskihh juhib Leisi kooli 2015. aastast. Fotol esineb ta jaanuaris 2016 Leisi volikogu ees, kus märkis, et tema esmane ülesanne oli muuta kooli juhtimine avatuks ja luua õppetööd toetav keskkond.
Riina Piterskihh juhib Leisi kooli 2015. aastast. Fotol esineb ta jaanuaris 2016 Leisi volikogu ees, kus märkis, et tema esmane ülesanne oli muuta kooli juhtimine avatuks ja luua õppetööd toetav keskkond. Foto: Tambet Allik / Saarte Hääl

22 Leisi kooli õpetajat ja kaks inimest juhtkonnast kirjutasid alla pöördumisele, milles nõutakse Riina Piterskihhi jätkamist kooli ja Pärsama lasteaia liitmisel tekkiva ühendasutuse juhina.

Saaremaa vallavalitsusele saadetud kiri seab vallajuhid keerulisse kahvliseisu. Leisi kooli ja Pärsama lasteaia liitmise ning koolidirektori ametist vabastamise otsus võeti vallavalitsuses vastu kohaliku kogukonna survel, samas asusid direktor Piterskihhi selja taha kõik 22 koolis töötavat õpetajat. Ja nad ei palu.

"Nõuame Leisi kooli direktori Riina Piterskihhi ametis jätkamist ühendasutuse juhina ja direktori ametikohale väljakuulutatud konkursi tühistamist," seisab 5. mail saadetud pöördumises, mis adresseeritud vallavanem Madis Kallasele, abivallavanem Maire Kääridile ja valla haridus- ja noorsootööosakonna juhatajale Urmas Treielile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles