FOTOD Talgupäeval osales elanike arvu järgi kõige rohkem talgulisi Saaremaal

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy

Laupäeval, 7. mail toimunud Teeme Ära talgupäeval oli elanike arvu järgi kõige rohkem talgulisi Saaremaal, kus osales 129 talgul 2261 inimest.

Teeme Ära Saare maakonna koordinaator Reet Viira ütles, et tänane päev oli väga meeliülendav. "Nii palju rõõmu talgutel tehtust, taasrõõmu inimeste kokkutulemisest ning palju uusi talgulisi, kes enne ei ole talgutel käinud."

Ühel hetkel hakkas vihma sadama, kuid see päeva ära ei rikkunud. "Kui sadama hakkas olid suuremad tööd juba tehtud," rääkis Viira.

"Paljudes kohtades oli tunda, et on justkui nagu laulupidu – nii palju rõõmsaid inimesi oli üheskoos midagi suurt ära tegemas. See oli kui talgulaulupidu!" rõõmustas Reet Viira. "Taas me tõestasime, et me oleme tegija rahvas! Me suudame olla ühtsemad, kui me arvatagi võime. Ainult koos me muudame maailma paremaks."

Reet Viira (vasakul) ja Maie Iilane näitavad Eesti Looduskaitse Seltsi Saaremaa osakonna erilist talguleidu - suurt käru moodi atraktsiooni.
Reet Viira (vasakul) ja Maie Iilane näitavad Eesti Looduskaitse Seltsi Saaremaa osakonna erilist talguleidu - suurt käru moodi atraktsiooni. Foto: Heidi Sokko

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et Teeme Ära 15. tegevusaastal toimunud talgupäeva suurim õnnestumine oli kindlasti see, et vaatamata heitlikele aegadele otsustas kaasa lüüa nii palju inimesi.

"Juba 15. aastat Teeme Ära egiidi all toimuv igakevadine talgupäev on suurim vabatahtlike osalusega kodanikualgatus Eestis ja tänavuse põhjal võib kahtlusteta öelda, et kodanikuaktiivsus ja hoolivus pole koroonapandeemia aastatel kogetud eraldatusega kadunud," rääkis Tüür.

"Teeme Ära meeskond tänab ja tunnustab kõiki talgujuhte ja talgulisi igas Eestimaa nurgas! Paljudes kohtades osales talgutel ka Ukraina sõja eest põgenenud inimesi, kelle vastuvõtmine kogukondadesse ning ühiselt kogetud õlatunne on hea märk meie inimeste hoolivusest, ühiskonna tugevusest ja ühiselt loodavast turvalisusest," ütles Tarmo Tüür.

Üle Eesti toimus 1198 talgut, millest tänastel andmetel võttis osa 27 008 talgulist.

NB! Saada meile Teeme Ära talgupäeva raames pilte! Jaga fotosid meiliaadressile uudis@saartehaal.ee. Lisa juurde ka talgu asukoht.

Talgute ja talguliste arv mujal Eestis

Enim talguid toimus Harjumaal ja Tallinnas, kus 303 talgul osales kokku 9005 inimest.

Ida-Virumaal 96 talgul 2847 talgulist, Pärnumaal osales 91 talgul 1840 talgulist, Tartumaal 90 talgul 1740 talgulist, Lääne-Virumaal 87 talgul 1611 talgulist, Viljandimaal 63 talgul 1295 talgulist, Raplamaal 59 talgul 899 talgulist, Järvamaal 51 talgul 1267 talgulist, Jõgevamaal 51 talgul 802 talgulist, Läänemaal 49 talgul 750 talgulist, Võrumaal 46 talgul 1002 talgulist, Valgamaal 44 talgul 1093 talgulist, Põlvamaal 22 talgul 340 talgulist, Hiiumaal 15 talgul 181 talgulist.

Väljaspool Eestit korraldati kaks talgut: Kanadas ja Prantsusmaal, kus osales kokku 75 talgulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles