TEE VÕI TINA ⟩ Räime lihtsalt enam ei ole!

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
TIINA MAI sõnul pole kalanduse allakäik ainuüksi kõrgete kütusehindade küsimus, vaid kalavarud lihtsalt vähenevad ja seda suurte sammudega. "Kevadist suurt jääräimest jääb aasta-aastalt vähemaks ja vähemaks. Täitsa jänt, kas tuleval aastal üldse on!" muretses Mai.
TIINA MAI sõnul pole kalanduse allakäik ainuüksi kõrgete kütusehindade küsimus, vaid kalavarud lihtsalt vähenevad ja seda suurte sammudega. "Kevadist suurt jääräimest jääb aasta-aastalt vähemaks ja vähemaks. Täitsa jänt, kas tuleval aastal üldse on!" muretses Mai. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa tänavune räimepüük on nii vilets, et noored kalurid lahkuvad välismaale palgatööliseks ja enamik kalast tuuakse saarele mandrilt.

Kalakaupmees Viljar Nuut ütles, et esimest korda viimase viieteistkümne aasta jooksul pole kohalikel kaluritel peaegu üldse räime anda ja enamik kevadräimest tuleb praegu Pärnust.

"Kevadel tavaliselt võtan räime Nasvalt, Muratsist või Sutust, aga nüüd keerutan nagu orav rattas ja tõmblen kogu aeg Pärnu vahet, et see mõni kala oleks," lausus Nuut, kes eilse seisuga oli Saaremaa kaluritelt ostnud sel kevadel kokku vaid mõnisada kilo räime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles